Andone s-a întors în locul unde a debutat în fotbalul mare: „Am fost puțin emoționat! Rezultatul nu e chiar rău pentru UTA, până la urmă e o nou promovată”

Andone s-a întors în locul unde a debutat în fotbalul mare: „Am fost puțin emoționat! Rezultatul nu e chiar rău pentru UTA, până la urmă e o nou promovată”

Ioan Andone a luat loc în tribune la primul meci de pe noul „Francisc Neuman” în calitate de președinte  al celor de la FC Voluntari. Fostul mare fundaș al celor de la Corvinul, Dinamo și al echipei naționale are amintiri plăcute de la Arad, aici unde a îmbrăcat primul tricou de titular în marea echipă a hunedorenilor. „Vă dați seama că am fost puțin emoționat, fiindcă eu am debutat pe fostul stadion <<Francisc Neuman>>. Primul meu meci ca titular la Corvinul a fost la Arad în Divizia B. M-a băgat nea’ Mircea Lucescu fundaș central, a fost prima dată când am jucat 90 de minute la echipa de seniori a Corvinului. L-am ținut pe Vaczi, UTA avea echipă foarte bună, cu Duckadam, Coraș, Cura (n.a. care a stat chiar lângă fostul său adversar în această seară) sau Tisza”, ne-a mărturisit fostul internațional.

Dacă după primele 60-65 de minute ale disputei de la Arad, ilfovenii ar fi semnat pentru un rezultat de egalitate, la final regretul ratării tuturor punctelor există. „Rezultatul nu e chiar rău nici pentru UTA. Până la urmă, pentru o nou-promovată, să nu pierzi nici un meci în primele două etape este un lucru bun. Din păcate, e trist că acest meci s-a jucat fără suporteri din cauza acestei situații de excepție în care toți trebuie să ne ferim. Dacă erau suporteri, meciul era mult mai greu pentru noi. Timp de 65 de minute UTA a controlat ostilitățile, iar finalul a fost al nostru, poate că… Dacă marca Morar la acea ocazie mare cu poarta goală, era altul scorul sau poate egalam noi spre sfârșit”, a mai punctat „Ando”, care și-a dat cu părerea și despre antrenorul „Bătrânei Doamne”: „ Laszlo Balint are un viitor bun, l-am urmărit de când l-am văzut prima oară la Snagov, echipă cu care a ajuns pe primul loc. Mi-a plăcut ceea ce am văzut și îmi place și acum”

Voluntariul s-a despărțit de mai mulți jucători importanți în această vară și nu i-a înlocuit încă decât într-o foarte mică măsură: „Noi suntem într-o perioadă de reconstrucție. Am pierdut 7 dintre titularii de anul trecut, încă nu i-am adus decât pe Mailat și Grădinaru, săptămâna viitoare așteptăm doi spanioli, un fundaș și un mijlocaș central. Am făcut 4 puncte, dar campionatul este lung și greu. Obiectivul nostru este clasarea pe locul 7 la finalul sezonului. Am terminat pe 11 anul trecut, suntem deja de ani buni în prima ligă, dar în fiecare an pierdem jucători pentru că suntem un club sărac. Nu putem face contracte de lungă durată cu jucătorii”, a mai spus Andone.

Pe parcursul carierei, Ioan Andone a îmbrăcat tricourile echipelor: Corvinul Hunedoara, Dinamo, Elche și Heerenveen, strângând și 55 de meciuri în prima reprezentativă. Ca antrenor are trei titluri câștigate în Liga 1: unul cu Dinamo și două cu CFR Cluj.

Comentarii Facebook

5 thoughts on “Andone s-a întors în locul unde a debutat în fotbalul mare: „Am fost puțin emoționat! Rezultatul nu e chiar rău pentru UTA, până la urmă e o nou promovată”

 1. Ha,ha,ha…..La acel meci,Coras ti-a bagat-o de 2 ori printre picioare,ar fi spus Caragiale..”curat ghinion”…Ciorica te-a depasit ca si Honda pe langa Mobra….Si despre Feri Bacsi,Tisza, ai pierdut viziunea loptei…anii au trecut….
  Ce mai faci Andone?Loc caldut cu functie bugetara la Pandele,cu cuscra Firea?
  Ai avut timp sa iti vizitezi spatiile comerciale,private,din Arad care iti apartin?
  Esti tare,felicitari maxime…nu curge neaparat,dar mai picura….Asta conteaza…:-)))

 2. Mi-a placut foarte mult Tescan….Si cat despre Rusu…e tanar dar cu tupeu,hotarat…Trebuia luat demult,contract definitiv….Dezinvolti,hotarati….Sunt curios cum vor evolua….Le va fi greu lui Miculescu,Oroian ca sa se impuna peste ei….Lipsesc enorm,in schimb Isac,Hrezdac….cel putin ca variante de juniori…
  Hai ca vom vedea….Nu e Dracul atat de negru….

 3. Lumea invoca o lipsa de pregătire fizică Pregătirea fizică de vârf merge la oamenii de 23-25 de ani. Jucătorii de 28 de ani oarecum uzați au nevoie de o continuitate fizică și sunt ținuți pentru REALIZARI. Ce sa mai ,,incarci” la Melinte ,Hora sau. Morar ?Impresia generala e de relaxare . La partea în care a dominat echipa era calma ,parcă era 3-0 !! Pentru tehnicieni și public obiectiv ,meciul e alcătuit din ultimile 30 ale oaspeților !!! Jocul rezultatelor poate ajuta echipa ca la baraj cu speranța găsirii unui ,,cap” limpede la mijloc !! Multe minute jucătorii nu știau ce să facă cu mingea. !!

   1. Eheeeee….Un Mara sau un Manaila,cu toate ca nu se prea mai merge pe un jucator,distribuitor de joc in fotbalul modern….Se joaca pe linii care urca si coboara si care fac ambele faze….Daca Albu isi repara sanatatea,va fi acel pendular….Este deja,oricum motorul „sus-jos-benzi” cu libertate de joc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.